RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Audio emisija: Novi šef Odjela za stručne i administrativne poslove predstavlja prioritete rada u 2021. godini

Novim izmjenama Zakona o udrugama i fondacijama Brčko distritka BiH očekuju se drastične promjene po pitanju dodjele novca iz proračuna za financiranje i sufinanciranje nevladinog sektora, uključujući i mjesne zajednice. To znači da će se financirati samo oni projekti od javnog interesa za Brčko distrikt. Za ove namjene, u prijedlogu proračuna izdvojeno je blizu milijun maraka i to za nevladine organizacije, te oko 400.000 KM za mjesne zajednice. 

Provedbeni akti, nakon analize stanja u Odjelu prema instrukciji gradonačelnika, za primjenu Zakona o udrugama i fondacijama Brčko distritka BiH očekuju se najkasnije do 15.2.2021. godine. Na ovu temu razgovarali smo sa šefom Odjela za stručne i administrativne poslove Nedimom Hamzabegovićem, što slušamo u nastavku emisije, emitirane danas u programu Radija Brčko:

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Predstojnik Odjela za stručne i administrativne poslove posjetio UG “Brčansko srce”

Sandra Živković

Brčko: Novi Zakon o državnoj službi narednog mjeseca na sjednici Vlade Distrikta

Admir Kadrić

Брчко: У току пријаве за обуку из области европских интеграција за запослене у јавној управи

Anđelka Đurić