RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Povećan broj požara u 2019. godinu

Podaci na kraju 2019. godine pokazuju da su brčanski vatrogasci prošle godine gotovo svakodnevno gasili po jedan požar jer je zabilježeno značajno povećanje broja požara u odnosu na predhodni period.

Pripadnici profesionalne vatrogasne jedinice u Brčkom su u protekloj 2019. godini gasili ukupno 335 požara što je za gotovo 30% požara više nego godinu dana ranije. Prošle godine posebno je povećan broj požara na otvorenom.

“Vatrogasci su pred kraj prošle godine četiri dana gasili veliki šumski požar na veoma nepristupačnom terenu između Islamovca i Štrepaca” istakao je Senad Kamenjašević komandir ove jedinice.

Vatrogasci su u 2019. godini i 38 puta gasili požar na dimnjacima ali su sedam puta intervenisali i na gradskoj deponiji.

U brčanskoj vatrogasnoj jedinice se tokom godine vrši i servisiranje protupožarnih aparata, obuke zaposlenih radnika iz oblasti zaštite od požara kao i edukaciju iz ove oblasti za gotovo stotinu srednjoškolaca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Од почетка године ватрогасци имали 140 интервенција

Vladimir Matijević

Порастом температура повећао се и број пожара у дистрикту

Дејана Крстић

Брчко: Повећан број интервенција Професионалне ватрогасне јединице

Anđelka Đurić