RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Ove godine u funkciji tri nova vatrogasna doma

Višegodišnji radovi na izgradnji tri vatrogasna doma u ruralnim područjima Brčko distrikta ove bi godine trebali biti u potpunosti završeni a objekti opremljeni i stavljeni u funkciju s obzirom da je obuka vatrogasaca već završena.

Početkom februara mjeseca bit će otvoren tender za izbor izvođača radova na vanjskom uređenju tri isturena vatrogasna doma u Brčko distriktu čime će biti finalizirani građevinski radovi na ovim objektima.

„Očekujemo da će radovi biti završeni do ljeta kada će biti raspisan i tender za nabavku tri nova vatrogasna vozila tako da bi ovi domovi mogli biti opremljeni i pušteni u rad do jeseni“ istakao je Senad Kamenjašević komandir Profesionalne vatrogasne jedinice u Brčkom.

Usvojenim planom zaštite od požara predviđeno je da u Brčko distriktu budu izgrađena tri isturena vatrogasna doma u ruralnim područjima distrikta na lokalitetima Prutače, Bijela i Sandići.

U ova tri isturena doma planirano je da radi po 12 profesionalnih vatrogasaca sa 24- satnim dežurstvom

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Обавјештење за купце електричне енергије – Бијела

Radio Brčko

Порастом температура повећао се и број пожара у дистрикту

Дејана Крстић

Brčko: Vatrogasni domovi u ruralnim područjima u funkciji od iduće godine

Sanita Jerković Ibrahimović