RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Poziv udruženjima građana da učestvuju u obilježavanju 23. godišnjice Distrikta

Vlada Brčko distrikta BiH objavila je Javni poziv udruženjima građana koja žele da sa svojim aktivnostima učestvuju u obilježavanju 8. marta Dana distrikta.

Započete su pripreme za organizaciju proslave, odnosno utvrđivanja programa, što poradzumijeva i izbor učesnika u programu obilježavanja Dana distrikta.

“Ove godine obilježit će se 23. godine od uspostave Brčko distrikta, a za ovu godinu s ciljem promovisanja potencijala našeg grada, planirano je da se održi ukupno 25 manifestacija kulturnog, umjetničkog i sportskog sadržaja”, rekla je Aida Lović, portparol brčanske Vlade.

Lović ističe da u odnosu na prethodne godine nema bitnijih izmjena u samom programu obilježavanja, te da i sam program manifestacije zavisi od zainteresovanosti udruženja i njihovog sadržaja.

Udruženja građana koja žele da učestvuju u obilježavanju Dana distrikta dužni su da se prijave najkasnije do 10. februara 2023. godine.  U svojoj prijavi moraju navesti kratak opis aktivnosti sa kojima žele doprinijeti promociji i proslavi 8. marta Dana Brčko distrikta, te istu prijavu dostaviti u zgradu Vlade, Bulevar mira 1, na šalteru za protokol, naslovljen na Kabinet gradonačelnika, Sektor za informisanje. Nakon dostavljene prijave organizacioni odbor će izvršiti klasifikaciju učesnika, odnosno izabrati udruženja, te iste obavijestiti o redoslijedu i vremenu o provođenju njihove aktivnosti u programu obilježavanja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.