RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Poziv za prijavu sudjelovanja u “Ljetnoj policijskoj školi – 2021“

Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u suradnji sa Gradonačelnikom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM Bosna i Hercegovina), Uredom OSCE-a u Brčkom i Crvenim krstom/križom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, pod uvjetom da se zadrži povoljno epidemiološko stanje na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, planira održavanje sedme po redu „Ljetne policijske škole“, specifične programske aktivnosti koja predstavlja nastavak uspješne višegodišnje suradnje sa mladim na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Model Ljetne policijske škole prilagođen je strukturi polaznika i ciljevima ove škole, koja svojim programskim djelovanjem približava mlade sektoru sigurnosti, omogućavajući im shvaćanje uloge različitih društvenih činitelja i vlastite uloge u društvu, naročito kroz dobivanje informacija o aktuelnim procesima, uključenim subjektima i mogućnostima individualnog uključivanja i doprinosa.

Ljetna policijska škola – 2021 planirana je za period 24-26.08.2021. godine, sa mjestom održavanja u Brčkom, u novoj zgradi Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, na adresi Brčko, Ciglana 8.

Kao i do sada i ove godine, kao posebni gosti, u Ljetnu policijsku školu biti će uključeni različiti domaći i međunarodni partneri, što će omogućiti sagledavanje njihove uloge u društvu, posebno u odnosu na sigurnost, te pružiti neophodne informacije o angažiranju mladih u ovim organizacijama i njihovim projektima i aktivnostima. Za sve polaznike pripremljeni su prigodni pokloni i svima koji završe školu će biti uručene odgovarajuće diplome.

Shodno planiranom, pozivamo sve mlade, od 15 do 35 godina starosti, da se prijave i pohađaju „Ljetnu policijsku školu – 2021“. Prijavljivanje će biti omogućeno zaključno sa  18.08.2021. godine do 15 sati, popunjavanjem i predavanjem odgovarajućeg pisanog obrazca, koji se može preuzeti u sjedištu Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. U slučaju da procjene ukazuju na  narušavanje povoljnog epidemiloškog stanja i povećane rizike u vezi s tim, škola neće biti održana, o čemu će biti blagovremeno upućeno odgovarajuće obavještenje, te stoga molimo za razumijevanje u ovom smislu.

Policija zadržava pravo konačnog odabira svih polaznika ove škole, a planirano je da „Ljetnu policijsku školu – 2021“ pohađa do 35 polaznica i polaznika. Svi odabrani polaznici morat će se pridržavati definiranih epidemioloških mjera. Imajući u vidu neophodnost promoviranja uloge žena u sigurnosnom sektoru i opredijeljenost Policije u vezi s istim, dodatno ohrabrujemo prijavljivanje polaznica za ovu Ljetnu policijsku školu.

Foto: Radio Brčko arhiva

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Započela sedma Ljetnja policijska škola

Admir Kadrić

Brčko: Policija apeluje na veću opreznost vozača i pješaka

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: Policija oduzela vozilo od višestrukog povratnika u vršenju najtežih prekršaja u oblasti saobraćaja

Radio Brčko