RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U posjeti Policiji boravila delegacija Ambasade Republike Francuske

U službenoj posjeti Policiji Brčko distrikta BiH u prethodnom periodu boravila je delegacija Ambasade Republike Francuske koju je predvodio ataše za unutrašnju sigurnost.

Posjeta je upriličena u okviru jačanja saradnje u oblasti unutrašnje sigurnosti, a  posebno u borbi protiv krijumčarenja vatrenog oružja municije i eksploziva.

Policiji Brčko distrikta BiH je od strane atašea za unutrašnju sigurnost Ambasade Republike Francuske, doniran je softver „TRAFFIC”, nakon što su pripadnici Žandarmerije MUP-a Francuske izvršili obuku policijskih službenika Jedinice kriminalističke policije za rad na navedenom softveru.

Policija Brčko distrikta BiH je jedna od policijskih agencija u BiH kojoj je doniran navedeni softver, a nakon sastanka delegacije Ambasade Republike Francuske i pripadnika Žandarmerije MUP-a Francuske sa pripadnicima Policije Brčko distrikta BiH dogovoren je dalji nastavak saradnje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Policija Distrikta još bliže građanima

Admir Kadrić

У Брчком данас борави петнаесточлана делегација Уставног суда БиХ

Radio Brčko

Brčanska Policija u akciji suzbijanja prosjačenja

Radio Brčko