RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Danas počelo drugo polugodište

Šefica Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Mara Matkić potvrdila je za Radio Brčko da je sve spremno za početak drugog polugodišta školske 2018 / 2019. godine, te da je danas nastava u svih 15 osnovnih škola počela prema nastavnom planu i u zagrijanim prostorijama.

S obzirom da je krajem prosinca raspisan natječaj za angažman nastavnog osoblja, to će značiti da će kapaciteti, pozicionirani u organizacijskom planu Odjela za obrazovanje, biti ispunjeni za sve nastavne predmete.

Ove godine je u prve razrede osnovnih škola Distrikta upisano 713 učenika, čime se nastavio trend stabilizacije upisne politike u posljednjih deset godina.

Redovita nastava danas je počela i u srednjim školama Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Šef Odjeljenja za obrazovanje čestitao Svjetski dan učitelja

Radio Brčko

Маткић: Наставни процес тече без проблема

Дејана Крстић

Brčko: Započelo testiranje djece za upis u prvi razred osnovnog obrazovanja

Mirsad Arnautović