RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Predstavljena fotomonografija Koraja

«Književni klub Brčko» je u foajeu gradskog Doma kulture, upriličio predstavljanje fotomonografije «Korajski spomenar» autora profesora Alije Hamzića, koji je inače kao rođeni Korajac napisao knjige «Identitet i razaranje identiteta Koraja», «Studija slučaja Koraj», te «Korajska čaršija i sjećanje».

«Sama fotomonografija je dio ukupno pribavljenih dokumenata od nastanka ovog mjesta do aktuelnog trenutka u kojem žive Korajci”, kazao je autor, dodavši da je u monografiji objavljen samo dio od oko 2.000 fotogragrafija i dokumenata koja su korištena u istraživanju istorije Koraja.

O monografiji je, između ostalih, govorio i recenzent, takođe Korajac, profesor Hajrudin Bajraktarević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.