RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Predstavnici navijačkih grupa potpisali etički kodeks

U nastavku dijaloga pripadnika navijačkih grupa na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine kao grupa civilnog društva koje djeluju na ovom prostoru i dijaloga sa predstavnicima vlasti u namjeri njihovog uključivanja u pozitivni društveni kontekst, dana 22.02.2022. godine u prostorijama Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u prisustvu predstavnika vladinog odjela i Policije, održan je sastanak navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine – BH Fanaticosa, navijača Partizana i navijača FK Ilićka – Sindikat.

Na sastanku je zajednički konstatovano da je drastično smanjen broj incidenata koji se dovode u vezu sa navijačima, a da je uspostavljeni dijalog neposredno uticao na ovakvo stanje. Takođe, definisano je kao neophodno uspostavljanje ambijenta za diskusiju o problemima, izražavanje zabrinutosti i omogućavanje pozitivnih aranžmana i aktivnosti.

Na osnovu postignutog dogovora svih prisutnih predstavnika navijačkih grupa, potpisan je zajednički navijački Kodeks u kojem je naglašavajući navijačku pripadnost, svjesnost temeljnih vrijednosti zajednice, trenutne negativne slike navijačkih grupa u javnosti, uz poštivanje civilizacijskih i demokratskih vrijednosti, izražena volja ka izgradnji tolerantnog društva, izbjegavanja nacionalne, rasne, vjerske ili svake druge mržnje ili netrpeljivosti, nasilnog ponašanja i sukoba, uništavanja navijačkih obilježja, a sve u cilju vlastite dobrobiti i dobrobiti zajednice u kojoj žive i djeluju.

Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine će u narednom periodu zajedno sa organima uprave, Vladom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i drugim institucijama u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine nastaviti da u skladu sa zakonom i demokratskim vrijednostima podržava ovakve i slične aktivnosti i ohrabruje uključivanje civilnih aktera i grupa civilnog društva u pozitivne društvene tokove i jačanje temeljnih vrijednosti Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Policajci održali predavanje o mogućim sigurnosnim prijetnjama na internetu

Radio Brčko

Brčko: Policijski službenici pronašli i oduzeli zasad “Indijske konoplje”

Radio Brčko

Brčko: Policija intenzivira aktivnosti oko preseljenja u novu zgradu

Radio Brčko