RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Proteklog vikenda u Brčko distriktu tri lica lišena slobode

Izvještaj sa pregledom značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 14.01.2022. od 06,00 sati do 17.01.2022. godine do 06,00 sati

KRIMINALITET:

  • – U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su četiri krivična djela i to: jedna teška krađa i krađa, zatim oštećenje tuđe stvari i oduzimanje tuđe pokretnine.

JAVNI RED I MIR:

  • – U navedenom vremenskom periodu u oblasti narušavanja javnog reda i mira lica A.B. rođen 1999. godine u Brčkom, zatim D.Š. rođen 1997. godine u Maoči i A.B. rođen 1998. godine u Brčkom su lišena slobode zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. “Drsko ponašanje”, 5. “Učestvovanje i izazivanje tuče”, 7. “Ugrožavanje sigurnosti i izazivanje osjećaja ugroženosti” i “Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” Zakona o javnom redu i miru, dok je lice M.K. rođen 1962. godine u Maoči počinio prekršaj iz člana 4. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH. Protiv navedenih lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.
  • – Izdvajamo više prijava tokom vikenda koje su Policiji Brčko distrikta BiH upućene putem telefona ili e-maila, a tiču se glasne muzike u jednom ugostiteljskom objektu.

SAOBRAĆAJ:

  • – Tokom navedenog perioda zabilježene su četiri saobraćajne nezgode.
  • – Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 24 vozača i vozila. Od toga 19 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, tri lica jer su vozilima upravljala prije sticanja prava na upravljanje, jedno jer je vozilom upravljalo u vrijeme trajanja zabrane upravljanja istim i jedno lice koje je upravljalo vozilom nakon isteka važnosti potvrde o registraciji.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Policija Brčko distrikta rasvijetlila otmicu i slobode lišila tri lica

Radio Brčko

Brčko: Policija rasvijetlila seriju krađa poklopaca i slivnika sa šahtova

Radio Brčko

Policija BD: Obustava saobraćaja povodom “Vidovdanske trke”

Radio Brčko