RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Pregledano više od 3.800 uzoraka krvi

Centralna aktivnost Veterinarske službe Brčko je usmjerena ka vađenju uzoraka krvi kod govoda sa ciljem utvrđivanja eventualnih oboljenja ponajprije od zoonoza i kju groznice.

«Do današnjeg dana, pregledani su uzorci krvi kod više od 3.800 grla, te u prvom krugu ispitivanja utvrđeno nešto više potencijalno oboljelih goveda nego ranije. Riječ je o 20 uzoraka koji su bili pozitivni na zoonozu, no tek nakon ponovnog ispitavanja krvi, što je u toku, znaćemo da li je uistinu dvadeset goveda i oboljelo», kazao je šef Veterinarske službe, Perica Burgić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Blagovremeno uklonjene oboljele životinje

Admir Kadrić

Tomislavgradom hara Q groznica, torovi prazni, a niko ništa ne preduzima

Radio Brčko

Брчко: У току вакцинација, чиповање и издавање пасоша псима

Миљана Ђурђевић
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!