RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Preostali glasački listići odvezeni za Sarajevo

Tokom jučerašnjeg popodneva iz Brčkog je za Sarajevo otpremljen ostatak osjetljivog biračkog materija odnosno glasački listići, a u vezi sa opštim izborima u Distriktu.

«Komisija je od biračkih odbora, po okončanju glasanja, zaprimila 1.840 vreća, od kojih je 920 takozvanih obojenih vreća, u kojima su glasački listići po nivoima za koje su se birali predstavnici političkih subjekata.

“Opet od tih 920 vreća, ponovo smo prebrojavali, glasove iz 69 vreća, što na ukupan broj nije veliki procenat i predstavlja sedam posto», rekla je predsjednica brčanske Izborne komisije, Andrea Mrkonjić.

Podsjetimo, postupak dodatnog prebrojavanja uslijedio je nakon izvršene validacije gdje su kontrolori utvrdili da su pojedini kandidati dobili više glasova od političkog subjekta koji ih je kandidovao, te zbog činjenice da je na određenim biračkim mjestima u biračkim kutijama bilo više listića od ukupnog broja utvrđenih važećih i nevažećih glasova.

Ovakvo dodatno prebrojavanje je uobičajeno, no ono se ranijih godina vršilo u Sarajevu, a sada je to u nadležnosti opštinskih odnosno gradskih izbornih komisija.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U izradi Stretegija za mlade u Brčkom

Radio Brčko

Brčko: Jedna osoba preminula, a registrovana tri nova slučaja zaraze koronavirusom

Radio Brčko

Započelo obilježavanje stradanja Jevreja u Brčkom tokom Drugog svjetskog rata

Admir Kadrić