RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Прекогранична сарадња дистрикта и општина Сремска Митровица, Пећинци и Пегагићево

У Брчком је данас одржан радни састанак партнера у пројекту прекограничног одрживог управљања водоводним и канализационим системима. Састанку су поред предстаника дистрикта присуствовали, представници општина Сремска Митровица, Пећинци и Пелигићево.

Влада Брчко дистрикта је у сарадњи са Регионално развојном агенцијом Срем из Руме, градом Сремска Митровица, општином Пећинци и општином Пелагићево приступила изради концепта пројекта прекограничне сарадње из области комуналне инфраструктуре, који је успјешно израђен и предат у траженом року, а коначни резултати би се требали знати до краја ове године. Вриједност пројекта је око 1,2 милиона евра.

Пројекат је из области комуналних послова и предвиђа изградњу нових објеката комуналне инфраструктуре, набавку опреме за потребу боље функционалности као и едукацију кадрова из ове области, а све на регионалном нивоу.

„Ријеч је конкретно о пројекту одрживог водоводног управљања. Бенефит дистрикта Брчко, новчано изражен, у овом пројекту износи око 280 хиљада евра који ће бити издвојени за набавку специјалног возла за одржавање канализационе мреже, возила за снимање стања канализационе мереже и друге пратеће опреме“, изјавио је након састанка градоначелник Брчког Синиша Милић.

Добит која ће се остварити реализацијом овог пројекта ће бити вешеструка за све партнере на пројекту, посебно за особље комуналних институција, а на опште задовољство грађана подручја са којих долазе партнери, са заједничким циљем што квалитетнијих комуналних услуга, каже Томислав Јанковић, предсједник Скупштине града Сремска Митровица.

Састанку је присуствовао и директор Регионално развојне агенције Срем, Милан Мирић, који је овом приликом нагласио да је овај вид прекограничне сарадње дистрикта Брчко и општине Сремска Митровица започео након поплава 2014. године када се она показала као веома битна и успјешна након чега се приступило изради новог пројкета комуналне инфраструктуре у који су укључене и општине Пећинци и Пелагићево. Средства из овог пројекта требала би бити оперативна почетком идуће године.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Koronavirus u Brčkom: Jedna žena preminula, a registrovano 8 novih slučajeva zaraze

Radio Brčko

Poboljšana finansijska disciplina odjeljenja i javnih institucija Distrikta

Admir Kadrić

Gradska pijaca Brčko: Kvalitetna ponuda, cijene popularne i slaba potražnja

Suvad Alagić