BrčkoKoronavirus

Brčko: Presjek stanja JZU “Zdravstveni centar”

Javna zdravstvena ustanova „Zdravstveni centar Brčko“

Na Odjeljenju brčanske Bolnice za pacijente

zaražene virusom korona COVID-19 smješteno je:

Ukupno pacijenata:                          19
Starosna dob pacijenata: Mlađi 0
Srednje životne dobi 13
Stariji 6
Klinička slika pacijenata: Lakša klinička slika: 2
Srednje teška klinička slika: 14
Teška klinička slika: 3

Dana 2.8.2020 godine je preminula pacijentkinja rođena 1951 godine, koja je liječena od obostrane pneumonije uzrokovane SARS-CoV-2 virusom. Bolovala je od više udruženih bolesti kardiovaskularne i endokrinološke prirode.

Dana 1.8.2020 godine pacijent rođen 1979. godine je premješten u intenzivnu njegu UKC RS u Banja Luku zbog pogoršanja radiološkog nalaza obostrane upale pluća i pogoršanja stanja respiratorne funkcije.

Dana 31.7.2020 godine i 1.8.2020 godine je otpušteno 5 pacijenata, 4  muškog pola ( godišta : 1954. , 1976. , 1981. i 1982. ) i jedna osoba ženskog pola 1951. godište.

Svi otpušteni pacijenti su dobrog opšteg stanja bez ikakvih tegoba unazad 5 dana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button