RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Prezentacija i prodaja radova učenika Ekonomske škole na Trgu mladih

Učenici drugog razreda Ekonomske škole, od ponedjeljka na Trgu mladih, prezentuju i prodaju svoje unikatne radove koje su napravili u sklopu projekta “Magični abažur”. Sa svojom održivom poslovnom idejom oni su ušli u top osam najboljih škola na nivou države u sklopu projekta Change maker. Sredstva za potreban repromaterijal obezbijedila im je organizacija Rotari iz Austrije, a početkom ove sedmice svakodnevno na Trgu mladih prezentuju svoje radove.

“Isprva smo nabavljali material, pravili poslovni plan, zatim su učenici izrađivali ove abužure i ovo je prva realizacija projekta na nivou grada. Prije toga smo imali prezentaciju u našoj školi. S obzirom da ovako nešto ne postoji u našem gradu prvenstveno je ideja bila da izrađujemo motive grada, kao što su Vijećnica, Fontana mladosti, Veselin Masleša i drugi. Međutim, poslije smo došli na ideju da izrađujemo i dječije motive kako bi smo proširili našu ciljanu grupu”, kazala je profesorica u ovoj školi Ivona Mijić.

Sav prihod od prodaje lampi iskoristit će za dalju realizaciju i nabavku potrebnog materijala, a dio će donirati za humanitarne akcije u svojoj školi. Učenica Andrea Josić, jedna od pet učesnika ovog projekta koji pohađaju smjer Turistički tehničar, je istakla da će njihovi radovi još sutra biti izloženi u centru grada.

“Nakon toga zainteresovani mogu naše radove pogledati i kupiti u Ekonomskoj školi, a planiramo pokrenuti i on line stranicu za narudžbu i prodaju. Za sada prodaje ide dobro, samo jučer smo prodali šesti lampi. Cijene su veoma pristupačne”, kazala je Josić.

Profesorica Mijić istakla je da poslije novogodišnjih praznika osim pokretanja on line stranice planiraju i dalje prezentacije, te se zahvalila svom kolektivu i svojim radnim kolegama koji su ovom projektu pružili podršku ali i bili njihove prve mušterije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Zajedno u borbi protiv karcinoma dojke, sutra podjela ružičastih vrpca

Radio Brčko

Брчко: Почела обнова фасада на Тргу младих

Миљана Ђурђевић

Brčko: Sa Trga mladih u znak podrške osobama sa autizmom pušteni plavi baloni

Sanita Jerković Ibrahimović