RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Prioritet Policije – borba protiv “visoke korupcije” naročito u segmentu zapošljavanja

Pored redovnih aktivnosti, koji su u opisu djelovanja brčanske Policije, tokom ove godine prioritet će i dalje biti  očuvanje stabilne, političko bezbjednosne situacije, ali i prije svega, borba protiv korupcije u Distriktu.

Goran Pisić

„U ovom kontekstu već radimo na jačanju međusobne saradnje sa nedavno formiranom Kancelarijom za prevenciju i borbu protiv korupcije u Distriktu. Svakako da je značajno što su među rukovodstvom Kancelarije i ljudi koji imaju višedecenijsko iskustvo i u sistemu primjene represivnih mjera. Vjerujem da će zajednički prioritet, biti i borba proztiv takozvane „visoke korupcije“, naročito u sistemu zapošljavanja unutar institucija i javnih službi Distrikta“, kazao je šef brčanske Policije, Goran Pisić.

Pisić ,inače, očekuje i još veću podršku građana u ovoj borbi, naročito kod prijavljivanja svih vidova korupcije, s obzirom da je u Brčkom usvojena neophodna zakonska regulativa, koja se odnosi na zaštitu onih koji korupciju prijavljuju.

„Iz Kancelarije za prevenciju korupcije već nam je proslijeđen značajan broj prijava, koje odmah idu u dalju proceduru, te vjerujem da ćemo do kraja tekuće godine govoriti i o nekim konkretnim represivnim radnjama koje preduzimamo baš u pogledu tih prijava, odnosno onih koje su nam dostavljene iz ove Kancelarije“, naglasio je Pisić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Završne policijska akcija “CER”- Umiješan i policijski službenik Distrikta

Radio Brčko

Policija Distrikta još bliže građanima

Admir Kadrić

Šefu Policije Brčko distrikta BiH uručena plaketa

Radio Brčko