RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Pripadnici policije lišili slobode lice koje je uzrokovalo saobraćajne nezgode

Dana 05.11.2019.godine oko 19,10 sati, u ulici Josipa Juraja Štrosmajera u Brčkom dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali, vozači sa inicijalima: V.P.,  vozač motornog vozila marke „Škoda Oktavia“, bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, P.M., vozač motornog vozila „VW Pasat“, bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, i D.G. vozač motornog vozila marke „VW Pasat“ bosanskohercegovačkih registarskih oznaka.  Do nastanka saobraćajne nezgode došlo je uslijed oduzimanja prvenstva prolaza od strane prvonavedenog vozača prilikom čega je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Nakon prouzrokvane navedene saobraćajne nezgode, vozač sa inicijalima V.P. se udaljio sa lica mjesta, te u raskrsnici ulica J.Čampare i Željeznička prouzrokovao saobraćajnu nezgodu, tako što je svojim vozilom ostvario kontakt sa dva pješaka maloljetnika rođenim 2004.godine i 2003.godine, koji su prelazili ulicu. Tom prilikom pješaci su zadobili lake tjelesne povrede.

Odmah po saznanju za gore navedeno, na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su preduzeli mjere i radnje na pronalasku lica koje je uzrokovalo navedene nezgode, te   obavili uviđajne radnje i o svemu upoznali dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Preduzetim mjerama i radnjama, policijski službenici su vozača P.V. locirali i pronašli u stanu u Brčkom i oko 21,20 sati, lišili slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi“, iz člana 331 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. Pored navedenog po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, izvršen je pretres stana i vozila koje je imenovani koristio.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Održano predavanje za osnovce o upotrebi pirotehnike

Sanita Jerković Ibrahimović

Pauk sa ulica Brčko Distrikta uklonio 138 vozila

Suvad Alagić

Brčko: U toku policijska akcija EUR

Suvad Alagić