RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

I u Brčkom započelo obilježavanje Europske sedmice sporta

Na inicijativu Europske komisije, a u organizaciji Ministarstva civilnih poslova BiH i u Brčkom je danas započelo obilježavanje Europske sedmice sporta pod motom“ Budi aktivan“. Na ovoj manifestaciji koja se realizuje u više gradova u BiH u fokusu je promocija aktvnosti i sporta među mladima.

Evropska sedmica sporta je inicijativa Evropske komisije za promovisanje sporta i tjelesne aktivnosti u cijeloj Evropi pod sloganom #BeActive. Stoga i današnje aktivnosti na Stadionu malih sportova  Blatuša u Brčkom  imaju za cilj promociju i podizanje svijesti o neophodnosti povećanja bavljena fizičkom aktivnošću i sportom kod šire populacije.

Foto: Mirsad Arnautović

„Uz učešće velikog broja djece i mališana iz više sportskih kolektiva sa područja Brčko distrikta, Europska sedmica sporta podsjeća na činjenice da sport i tjelesna aktivnost značajno pridonose dobrobiti građana, poboljšavajući njihovo fizičko i mentalno zdravlja“, istakao je na otvaranju ovog sportskog događaja u ime organizatora Aleksandar Đurić, predstavnik Pododjela za turizam, sport i kulturu.

Foto: Mirsad Arnautović

Na terenu ovog sportskog kompleksa u Brčkom danas su se našli djeca i mališani iz više sportova kojima nije bio cilj nadmetanje i takmičenje nego isključivo promocija sporta u aktvnom ili rekreativnom smislu istakao je Davor Todorović trener Atletskog kluba Kros iz Brčkog čiji takmičari su danas bili dio ove sportske manifestacije.

Foto: Mirsad Arnautović
Foto: Mirsad Arnautović

I proslavljena brčanska odbojkašica Dijana Vasić je danas zajedno sa polaznicima svoje odbojkaške akademije bila učesnik Europske sedmice sporta što je prema njenim riječima izuzetan događaj za promociju  sporta među mladima.

Na inicijativu Evropske komisije, sedmu godinu zaredom diljem Evrope održava se Evropska sedmica sporta. Cilj manifestacije je ukazati na važnost sporta i tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ovogodišnji Svjetski dan turizma u sjeni ograničenja prouzrokovanih pandemijom koronavirusa

Mirsad Arnautović

U Brčkom se obilježava Svjetski dan turizma

Mirsad Arnautović

Brčko: Do kraja godine nova Strategija za razvoj turizma

Mirsad Arnautović