Brčko

Brčko: Produžen pritvor osumnjičenima za otmicu i ubistvo Z. E.

Osnovni sud Brčko distrikta BiH, dana 02.03.2020. godine, produžio je na prijedlog Tužilaštva Brčko distrikta BiH pritvor na još tri mjeseca licima H. N., D. S., H. S. i Š. S., svi sa područja Brčko distrikta BiH, koji su osumnjičeni da su oteli i lišili života Z. E. iz Čelića i time izvršili krivična djela – Otmica iz člana 177. stav (2) i Ubistvo iz člana 163. stav (2) tačka 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Ovakvu odluku sud je donio nakon što je utvrdio da za sve osumnjičene i dalje postoji razlog za određivanje pritvora propisan odredbom člana 132. stav (1) tačka d) Zakona o krivičnom postupku Brčko distrikta BiH, odnosno zbog toga što se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i puštanje na slobodu bi rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda. Osumnjičenom Š. S. pritvor je produžen i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva iz člana 132. stav (1) tačka a) Zakona o krivičnom postupku Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button