RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Promocija knjige “Putopis hadži hafiza Zaim-efendije Huskanovića” u nedjelju od 18:30 sati

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Brčko i Bošnjačke zajednice kulture “Preporod”, u nedjelju, 24. marta u 18:30 sati će, u Domu Islahijeta biti upriličena promocija knjige Osmana Kavazovića “Putopis hadži hafiza Zaim-efendije Huskanovića”. U promociji učestvuju Osman Kavazović, Melika Pašalić, Almira Alić i Muhamed Huskanović

Hadži hafiz Zaim-efendija Huskanović je rođen 1915. godine u Doborovcima i jedan je od najistaknutijih alima Islamske zajednice u Brčkom u 20. stoljeću. Obnašao je funkciju glavnog imama i imao historijsku ulogu u vraćanju povjerenstva Islamske zajednice iz Bijeljine u Brčko.

Dao je veliki doprinos u izgradnji džamije u Gunji i rekonstrukciji Azizija džamije u Brezovom Polju.

Zaim-efendija je dobio pismenu pohvalu reisul-uleme hadži Sulejman-efendije Kemure i priznanje reisul-uleme hadži Naim-efendije Hadžiabdića za predan rad u Islamskoj zajednici.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Večeras promocija knjige „Iz muzičke baštine Bosne i Hercegovine“

Sanita Jerković Ibrahimović

Dragocjen i raznovrstan knjižni fond u bibliotekama brčanskih džamija

Emina Osmić-Hajdarević

Brčko: Intenziviran rad Savjetovališta/kancelarije za brak i porodicu

Radio Brčko