RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Promocija romana “Otkup sirove kože” Abdulaha Sidrana večeras u 18 sati

U okviru obilježavanja “Mjeseca knjige”, večeras, 22.10. 2018.god. u 18 h, u Biblioteci –Knjižnici Brčko distrikta BiH, održat će se promocija romana “Otkup sirove kože”, Abdulaha Sidrana.

Pored autora u predstavljanju će učestvovati profesorice Bosanskog jezika i književnosti Zijada Džindić i Dženana Muratović.

U romansiranoj biografiji „Otkup sirove kože“ Sidran piše o ljudima, vremenima i gradovima, koje je upoznao i koje su ga za sva vremena obilježili. Sidran piše o Emiru Kusturici, Goranu Babiću i Slobodanu Praljku, o Sarajevu, Goraždu i Veneciji, o politici, povijesti, ratovima i logorima, o filmu i poeziji, i općenito o iskustvu umjetnosti.

Ipak,“ Otkup sirove kože“ je svojevrsni završetak rada na svojoj autobiografiji, započet davno, i to je, ponajprije jedinstven i fascinantan obiteljski roman.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom promoviran roman “Ljetopis kralja Tvrtka” Jasmina Imamovića

Suvad Alagić

Brčko: Otkazana promocija romana „Ljetopis o kralju Tvrtku“

Radio Brčko

Brčko: Večeras promocija knjige priča “Oteto vrijeme” Suvada Alagića

Radio Brčko