RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Promovisana knjiga Eleonore Emkić

„Pomirenje i obrazovanje od segragacije do održivog mira u BiH“, naziv je knjige dr Eleonore Emkić, koja je sinoć u organizaciji „Brčanskog Demokratskog Foruma“ i fondacije „Zeman“ upriličena u foajeu Doma kulture u Brkom.

O knjizi su kao promotori govorili profesori Ranko Nestorović i Enes Pašalić, a sama autorica je naglasila da je kroz knjigu željela ukazati na to da obrazovni sistem treba u stvari da ka pozitivnom mjenja svakodnevno naše ponašenje.

„Cilj knjige je da pokaže kako u trenutnom obazovanju u BiH postoje određene praznine, jer ono nema mirovne vrijednosti u sebi, te stoga pišem o slijedu koraka koje bi trebali integrisati mirovne vrijednosti u naš obrazovni sistem“, kazala je dr Eleonora Emkić.

Obrazovanje u stvari i jeste zaduženo za naše stavove vještine koje posjedujemo, tako da prosto samo obrazovanje treba da nam pomogne u formiranju svijesti, ne samo učenika, već i šire drušvene zajednice i to upravo gradeći jedan analitičko-kritički pristup u samom obrazovanju, sa akcentom na razvoj dijaloga i tolerancije kao temeljnih principa u jačanju cjelokupnog obrazovnog sistema u BiH.

Rečeno bi mogao biti zajednički imenitelj diskusija koje su nakon uvodnih istupa vođene, gdje je naglašeno da je Distrikt nešto ispred ostalih dijelova BiH, i u ovom segmentu, ali je daleko od fokusiranog cilja koji je elaboriran u sinoć promovisanoj knjizi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: У суботу промоција књиге „Како се рађала Република Српска“ аутора Момчила Крајишника

Radio Brčko

Brčko: Promovisana knjiga Momčila Krajišnika „Kako se rađala Republika Srpska“

Radio Brčko

U Brčkom upriličena promocija knjige „Čitanje pisanja“ autora Duška Pevulje

Sandra Živković