RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Prosvetari u Distriktu će štrajkovati za vrijeme raspusta

Prestavnici brčanskog Sindikata u susretu i kratkom razgovoru sa gradonačelnikom Brčkog dr Zijadom Nišićem, još jednom su ponovili da prijedlog jednokratne pomoći od 300 maraka za uposlenike u javnoj upravi koji imaju srednju i niže stručne spreme za njih nije prihvatljiv.

„Čini nam se realnim da jednokratna naknada bude u visini polovine prosječne plate odnosno 550 maraka, no  ukoliko iznos bude i desetak procenata manji, čini mi se prihvatljivim”, rekao je predsjednik Sindikata Distrikta Igor Babić.

Kad je riječ o dinamici nastavka štrajka javnih službenika i uposlenika, u Sindikatu ističu da nakon obustave rada u sudskim institucijama, očekuju da obustavu u skladu sa zakonom provedu i uposlenici u katastru.

„Svakako da će štrajkovati i uposlenici u sistemu obrazovanja, no s tim ćemo pričekati još nekoliko dana do početka školskog raspusta, kako bi smo izbijegli moguće primjedbe da ugrožavamo nastavni proces“, naglasio je predsjednik brčanskog Sindikata Igor Babić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!