RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Vremenske prilike najviše uticale na zasade voća u Distriktu

Vremenske prilike koje u kontinuitetu vladaju već više od mjesec dana, stvaraju velike probleme brčanskim poljoprivrednim proizvođačima.

„Jasno je da proljetnja sjetva na području Distrikta neće dati ni približno očekivane rezultate, zbog velike vlage u zemljištu, kao i potrebe takozvanog presijavanja već zasijanih površina“, rekao je potpredsjednik Udruženja poljoprivrednika Brčko distrikta Milorad Kojić.

Najteža situacija je ipak, čini se u segmentu voćarstva.

„Već je jasno da su voćari jedni od najugroženijih, jer trešnja praktično nije ni uspjela sazreti, dok što se jagode tiče, nešto je stiglo do tržišta i to samo one koja je uzgajana u plastenicima“, precizirao je Kojić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!