RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: “Prosvjeta” u četvrtak organizuje humanitarni koncert u sklopu akcije „Srcem za Ljudmilu i Marušku„

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta iz Brčkog u četvrtak 17. marta organizuje humanitarni koncert u sklopu akcije „Srcem za Ljudmilu i Marušku„ gdje će sav prikupljeni prihod sa koncerta biti uplaćen za liječenje naše sugrađanke Ljudmile Pejić Jukić i njene kćerke.

“Brčanska “Prosvjeta” je od 4. marta pokrenula humanitarnu akciju za prikupljanje sredstava kako bi se omogućilo liječenje naše sugrađanke Ljudmile Pejić Jukić i njene kćerke. Dobrovoljna sredstva se mogu uplatiti direktno na žiro račun Ljudmile Pejić Jukić broj 555 00 381 444 775 10 otvoren u Novoj banci, u svim pravoslavnim crkvama u Brčkom, a tim povodom u četvrtak 17. marta će biti održan i humanitarni koncert u brčanskom Domu kulture sa početkom u 18 sati”, istakla je Vedrana Dragičević, potpredsjednik “Prosvjete”.

Daliborka Mitrović, umjetnički rukovodilac veterana “Prosvjetinog” folklornog ansambla je istakla da će na koncertu, osim veterana ovog ansambla kao organizatora, učestvovati i KUD “Joco Savić Ilićka, KUD “Klanac”, KUD “Rudar” Ugljevik, Narodni orkestar GKUD-a sa solistima, Etno pjevačka grupa “Bosiljak” i Dramsko-recitatorska sekcija “Prosvjete” .

Iz brčanske “Prosvjete” su još jednom pozvali sve naše sugrađane da dođu na ovaj humanitarni koncert, a akcija prikupljanja sredstava za Ljudmilu i Marušku će biti nastavljena do 24. aprila.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

СПКД “Просвјета” из Брчког подржаће хуманитарне акције Одбора за помоћ Србима на Космету

Radio Brčko

“Просвјета” Брчко: Објављен литерарни конкурс за младе ауторе

Vladimir Matijević

Дјеца са Косова и Метохије 19. јуна долазе у Брчко Дистрикт

Radio Brčko