RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Scanlan: Vrijeme je da se finaliziraju ključne promjene za budućnost Brčkog

Vrijeme je da vlasti Distrikta zaključe transformativne infrastrukturne projekte, reformu zakonodavstva o državnoj službi i proizvodnji čiste energije, te mjere protiv korupcije koje je prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Michael Scanlan spomenuo u svom obraćanju povodom Dana Brčko Distrikta. Kako je supervizor naglasio, on će dolaziti u Brčko koliko god bude neophodno kako bi se ovi ciljevi i ostvarili.

U svojoj nedavnoj presudi, Apelacioni sud Distrikta je potvrdio da se nadležnost Komisije za odlučivanje o sukobu interesa odnosi na sve izabrane i imenovane zvaničnike. Supervizor ponovo ističe da se zakon mora primjenjivati na sve podjednako. Stoga očekuje te pruža punu podršku Komisiji za odlučivanje o sukobu interesa, Uredu za borbu protiv korupcije, Policiji i Tužilaštvu da rade svoj posao na suzbijanju korupcije u Distriktu.

Istovremeno, mediji i nevladine organizacije imaju odgovornost da prate i budu partneri u postizanju neophodne budžetske transparentnosti i dobre uprave koji će doći sa iskorjenjivanjem korupcije. S tim u vezi, supervizor se sastao sa predstavnicima NVO „Demos“ kako bi saznao više o njihovom aktuelnom projektu „STOP nezakonitom zapošljavanju“.

Supervizor pozdravlja snažnu posvećenost ovim ciljevima koju je čuo na sastancima sa rukovodstvom Vlade i Skupštine Distrikta, glavnim koordinatorom Vlade Distrikta i predsjednikom Osnovnog suda Brčko Distrikta. Istovremeno, supervizor naglašava da će rezultati, a ne riječi, pokazati kakav je zaista stav vlasti Distrikta po ovim pitanjima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Supervizor Scanlan prisustvovao Svečanoj akademiji povodom obilježavanja 19. godišnjice Policije

Radio Brčko

Supervizor u radnoj posjeti OC Vermont

Radio Brčko

Scanlan: Vaši glasovi mogu biti pokretač reformi potrebnih Brčko distriktu

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!