RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Prva dijagnostička snimanja na novom CT aparatu u brčanskoj Bolnici počinju za četiri dana

Nakon gotovo dva mjeseca od kako je kupljen i dostavljen u Brčko, CT aparat koji je nabavljen za potrebe Zdravstvenog centra konačno bi u petak trebao biti stavljen u funkciju. Narednih dana trebala bi biti obavljena i  posljednja testiranja ovog dijagnostičkog uređaja.

Nekoliko godina trajala je trakavica oko raspisivanja tendera za nabavku CT aparata i želbi upućenih na te javne pozive da bi konačno 29. Juna ove godine ovaj uređaj bio kupljen i isporučen Javnoj zdravstvenoj ustanovi u Brčkom.

Iako je tada najavljivano da će CT biti stavljen u funciju za dvije do tri sedmice, prema informacijama koje su  potvrđene za Radio Brčko to bi se trebalo desiti vjerovatno pred kraj ove sedmice.

„Mi ćemo od sutra u naredna tri dana vršiti testiranja i probna snimanja kako bi se isprobale sve funcije koje ovaj aparat posjeduje te očekujemo da će definitivno u petak CT aparat biti stavljen u funkciju za naše pacijente”, istakao je dr. Dušan Stokić, direktor brčanske Bolnice.

On je opovrgnuo glasine da kupljeni CT aparat ne ispunjava potrebne tehničke karakteristike iz raspisanoj javnog poziva kao i da pojedini ljekari zbog privatnih interesa namjerno ne žele da se ovaj uređaj što prije stavi u  funkciju.

Za nabavka CT aparata Brčko distrikt je platio 1.404.000 KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Na novom CT aparatu do danas izvršeno 270 dijagnostičkih snimanja

Mirsad Arnautović

Najteža situacija od početka pandemije: Na bolničkom liječenju od kovida 130 Brčaka

Mirsad Arnautović

Povećan broj pacijenata zaraženih koronavirusom u brčanskoj Bolnici

Sandra Živković