RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Putnička tribina sa Snežanom Radojičić

U Brčkom je sinoć organizovana putnička tribina sa svjetskom ciklo-putnicom Snežanom Radojičić. Inače, kad kažemo svjetskom “ciklo-putnicom” mislimo na to da ova hrabra i odlučna dama putuje po svijetu biciklom od 2011. godine, da je za to vrijeme ispedalala oko 55.000 km i obišla oko 40 zemalja.

Posljednje u nizu jesu zemlje Dalekog istoka, kao što su Kina, Japan, Tajland, Vijetnam, te na kraju i Sjeverna Koreja. Upravo Sjeverna Koreja je predstavljala povod za tribinu u Brčkom, odnosno nedavno napisana knjiga, svojevrsni putopis kroz zemlju Kim Džong Ila, zemlju u koju se rijetko ide.

Snežana Radojičić, trenutno organizuje, kakve drugo, nego putničke tribine, promovišući svojih 7 napisanih knjiga. Brčko je bilo otprilike 30. etapa na mapi sa ostalim gradovima bivše Jugoslavije gdje su se održale njene tribine.

Otkrili smo da će Snežana narednih nekoliko mjeseci provesti pišući knjigu o Japanu, jednoj od najposebnijih država naše planete, a nakon toga, s obzirom da se „oprostila“ s Azijom i Okeanijom, u planu je prelazak na latinoamerički kontinent i putovanje od krajnjeg juga Južne Amerike, pa do sniježnih sjevernih dijelova Sjeverne Amerike.

Kako su njena djela sve čitanija, Snežana je svoja 3 djela poklonila Gradskoj biblioteci u Brčkom kako bi i šira publika uspjela steći uvid u njene avanture i zanimljivosti dalekih zemalja, ali isto tako i podstaći ih da slijede svoje snove.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.