RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Raspisan javni poziv za prijavu po Programu samozapošljavanja u gospodarstvu

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta u suradnji s Vladinim odjelom za gospodarski razvitak, sport i kulturu raspisao je javni poziv za prijavu po Programu samozapošljavanja u gospodarstvu za 2021. godinu, za sve zainteresirane građane s poslovnim idejama.

Za ovaj program su, kao i prethodnih godina, namijenjena sredstva u iznosu od 500.000 KM, odnosno 450.000 za osobe prijavljene na aktivnu evidenciju nezaposlenih u Zavodu i 50.000 KM za osobe koje su do trenutka raspisivanja javnog poziva već pokrenule posao.

Najveći pojedinačni iznos sredstava za koje nezaposlene osobe mogu aplicirati je 15.000, a za osobe s pokrenutim biznisom najviše 10.000 KM.

Javni poziv je otvoren do 14. listopada.

Detaljnije informacije o navedenom javnom pozivu možete pročitati OVDJE.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Za osam godina zaposlen 21 Rom

Radio Brčko

Objavljen Javni poziv za subvencioniranu Liniju BBI banke i Općine Ilijaš

Radio Brčko

Brčko: Ovogodišnjim Programom samozapošljavanja podržano 56 osoba

Sandra Živković