RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

“Demos” Brčko nastavlja monitoring i nakon puštanja u funkciju CT- aparata

Udruženje građana „Demos“ Brčko organiziralo je danas uličnu akciju s početkom u 12.05 sati, kao nastavak aktivnosti realizacije društveno- socijalno- odgovornog  projekta „Skenirajmo korupciju“.

Božidar Jović, predsjednik UG „Demos“ Brčko nam je kazao da je na radost ove organizacije i donatora nakon vršenja javnog pritiska u procesu javnih nabavki putem projekta „Srenirajmo korupciju“ okončan dugogodišnji proces nabavke CT-aparata za Javno zdravstvo Brčkog.

CT-aparat još nije stopostotno u funkciji radi trenutne obuke radiologa, a Jović je mišljena da će u narednim mjesecima aparat biti u potpunosti u funkciji.

On je kazao da će monitoring biti nastavljen i nakon puštanja u funkciju CT-aparata, kako bi se ispoštovala ugovorna obaveza između firme dobavljača i Vlade Brčko distrikta.

„Trenutno je otvoren javni poziv za nabavku magnetne rezonance koji ćemo mi takođe pratiti, a nakon okončanja i ove nabavke organizovaćemo i odgovarajuću press- konferenciju“, napomenuo je Jović.

Koordinator projekta „Skenirajmo korupciju“ u Brčko distriktu je Damjan Dundžić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Međunarodni aerodrom Sarajevo poziva na školovanje 90 kandidata

Radio Brčko

Brčko: Ovogodišnjim Programom samozapošljavanja podržano 56 osoba

Sandra Živković

Brčko: Na prvi Javni poziv za nevladine organizacije apliciralo oko 80 kandidata, javno otvaranje kuverata sredinom travnja

Sandra Živković