RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Revidirati osnov i visine naknada članovima UO javnih preduzeća

Nadležne komisije brčanskog Parlamenta, u saradnji sa Zakonodavnom komisijom Vlade i drugim nadležnim službama, imaju zadatak izvršiti analizu svih zakonskih propisa i drugih akata kojima se regulišu plate i naknade u javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Brčko Distrikt.

O utvrđenom stanju, te aktima i propisama koje eventualno treba mijenjati s ciljem ujednačavanja i racionalizacije plata i naknada, najkasnije u roku od 15 dana, dužni su informisati skupštinu.

Ovo je poenta prihvaćenog zaključka koji je, nakon duže rasprave o naknadama i platama menadžmenta upravnih i nadzornih odbora u javnim preduzećima, podržala Skupština Distrikta, pri okončanju sinošnjeg zasjedanja.

Inače, prije zaključenja rada, zastupnici su usvojili i dnevni red od 17 tačaka novog redovnog zasjedanja,koje će najvjerovatnije biti nastavljeno za 15 dana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Zaključena osma i započeta nova redovna sjednica Skupštine

Admir Kadrić

Brčko: Neophodna još čvršća saradnja svih struktura u zaštiti ljudskih prava

Admir Kadrić

Skupština Distrikta u cjelodnevnom zasjedanju

Admir Kadrić