RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Nakon godišnjih odmora brčanska Skupština sutra o rebalansu proračuna

Foto: Arhiva

Zastupnici Skupštine Brčko distrikta BiH će sutra, prvim čitanjem rebalansa proračuna Distrikta nastaviti svoj redovan rad nakon pauze za godišnje odmore.

Kao prva točka čitanja na sjednici bit će rebalans proračuna Distrikta koji iznosi 17 milijuna maraka, a materijali su već predani poslanicima na razmatranje.

„Poslanici će između 35 predviđenih točaka raspravljati i o 14 Odluka o javnim interesima, kao i primiti k znanju četiri izvještaja o reviziji financijskog poslovanja javnih institucija i službi Distrikta za proteklu godinu“, rekao je Siniša Milić predsjednik brčanske Skupštine.

Prema riječima Milića, rebalans proračuna se od ove godine usvaja po istom postupku kao i proračun Distrikta, a što se tiče roka usvajanja rebalansa, kaže da će to biti za 60 dana, od dana ulaska u skupštinsku proceduru.

„Na sutrašnjoj sjednici trebala bi se naći i točka koja se odnosi na stanje i probleme u oblasti sporta u Distriktu, jer je neophodno da se ponovo diskutuje o toj temi“, istaknuo je Milić.

Zasjedanje u brčanskoj Skupštini će započeti sjednicom poslanika sutra u 10 sati. Do sada nije bilo uobičajeno da se sjednice održavaju u vrijeme predizbornih kampanja, zaključio je Milić, te će vidjeti da li je to bila dobra odluka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Rebalans budžeta u završnoj fazi

Admir Kadrić

Brčko: Pokrenuta inicijativa da u trgovinama radno vrijeme nedjeljom bude najduže do 15 sati

Admir Kadrić

Brčanska Skupština pokrenula inicijativu za formiranje hospisa u Distriktu

Admir Kadrić