RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Rok za podnošenje zahtjeva za podsticaje u poljoprivredi do kraja sedmice

Farmeri sa područja Distrikta, koji se bave uzgojem žitarica i biljnih kultura, imaju još sedam dana da podnesu zahjeve za podsticaje proizvodnje, kako bi ostvarili benifite osigurane u budžetu.

„Do sada je zaprimljeno 1.970 zahjeva i za očekivati je da ih bude još stotinjak. Krajnji rok za njihovo podnošenje je 30 septembar. S toga pozivam sve poljoprivrednike, koji se bave proizvodnjom žitarica i uzgojem bilja, da zahtjeve podnesu do narednog ponedeljka, jer poslije to neće moći učiniti“, rekao je šef Odjeljenja za poljoprivredu Zoran Gajić.

Stručni timovi Odjeljenja već obilaze proizvođače, sačinjavajući zapisnike o stanju usjeva za koje se aplicira. Isplata 80 posto odobrenog iznosa za ove namjene mogla bi početi već početkom marta naredne godine.

Trenutno je iz budžeta, od predviđenih dvanaest miliona, osigurano devet, a nedostajući iznos biće obezbijeđen predstojećim budžetskim rebalansom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Usvojena Odluka o izmjeni Programa samozapošljavanja u poljoprivredi za 2018. godinu

Radio Brčko

Više od 10 miliona maraka nije dovoljno za isplatu 80 procenata podsticaja u poljoprivredi

Admir Kadrić

Инспекторат: Епидемиолошке мјере у Брчком преблаге

Vladimir Matijević