RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: SDP obilježio Dan državnosti BiH

Socijaldemokratska partija Brčko distrikta BiH sinoć je u prepunom „Napretkovom„ domu u Brčkom upriličila svečanu tribinu povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH.

Možda je i najvažnije Dan državnosti BiH obilježavati upravo ovdje u Distriktu, zbog njegovih specifičnosti, kazano je na sinošnjoj svečanosti.

„Važnost poruke o značaju 25. novembra, odaslane upravo iz Brčkog, je i u tom što još uvijek postoje snage koje smatraju da BiH ne treba biti u ovim svojim prirodnim granicama. Soga upravo iz Distrikta poručujemo da je BiH naša jedina domovina i da u njoj ima mjesta za sve koji tu žive, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili političku opredjeljenost“, rekao je Elvir Karajbić, generalni sekretar SDP-a BiH.

Predsjednik brčanskog SDP-a Esad Atić istakao je da se ova stranka ponovo vratila vlastitom obilježavanju Dana nezavisnosti u Distriktu.

„Odlučili smo se za ovaj korak jer oni koji su to činili minulih nekoliko godina, po našem mišljenju kroz obilježavanje 25. novembra nisu to radili na način da to odražava volju svih onih kojima je BiH na srcu, nego su forsirali određene političke ideje koje su suštinski samo dio političkog spektra u Brčko distriktu BiH“, naglasio je Atić.

Zastupnik Naše stranke i SDP-a u brčanskom Parlamentu dr Nusret Kusturica akcentirao je da je ovaj dan vrlo značajan za istoriju BiH.

„Bosna i Hercegovina treba da se temelji na ZAVNOBiH-u odnosno njegovim zaključcima jer jedino to nam je rješenje s obzirom da BiH nije ni bošnjačka ni srpska ni hrvatska već svih onih koji žele živjeti u ovoj prelijepoj zemlji“, istakao je Kusturica.

Inače, sala „Napretkovog“ doma u Brčkom bila je prepuna onih koji su i na ovaj način, svojim prisustvom, željeli  obilježiti Dan državnosti BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

SDP u Brčko distriktu najavljuje novi politički zamah

Mirsad Arnautović

Započelo obilježavanja 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Brčkom

Suvad Alagić

Izabrano novo rukovodstvo Foruma žena brčanskog SDP-a

Radio Brčko