RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Školska godina produžena za sedam dana

Na današnjem vanrednom zasijedanju Vlade Brčko distrikta donesene su odluke o produžetku školske 2020/2021. godine za sedmicu dana i raspisivanju javnih poziva od strane dva vladina odjela za dodjelu sredstava za NVO, UG i fondacije.

Nastava za devete razrede osnovnih škola u Brčko distriktu završava se 18. juna, a za sve ostale razrede osnovnih i srednjih škola 25. juna 2021. godine, kazao je nakon sjednice u izjavi medijima šef vladinog Odjela za obrazovanje, Zoran Bulatović.

Zoran Bulatović, šef Odjela za obrazovanje

„Bez realizacije fonda nastavnih časova, ali sa nadoknadom od jedne sedmice mi ćemo postići zakonom definisan procenat realizacije kako bismo mogli da završimo nastavu za ovu školsku godinu“, pojasnio je Bulatović.

Šef Odjela za stručne i administrativne poslove Nedim Hamzabegović rekao je da je danas konačno na sjednici vlade usvojen pravilnik koji kao obaveza proističe iz zakona o budžetu. Pravilnik stupa na snagu jedan dan nakon objave u Službenom glasniku, a javni poziv za dodjelu sredstava za NVO, UG i fondacije treba da bude raspisan, najvjerovatnije 15. juna.

Nedim Hamzabegović, šef Odjela za stručne i administrativne poslove

Vlada je usvojila i pravilnik za sufinasiranje projekata od javnog interesa koje će putem Odjela za privredni razvitak, sport i kulturu dobijati udruženja građana koja se bave kulturtom, sportom i drugim djelatnostima, kazao je šef Odjela, Pero Gudeljević.

Pero Gudeljević, šef Odjela za privredni razvitak, sport i kulturu

„Mi smo u proteklom periodu izvršili edukaciju članova komisije koji će biti na raspolaganju i pomoći svim korisnicima ovih sredstava da pišu projekte i programe kako bi mogli sudjelovati u raspodjeli tih sredstava. U narednom periodu ćemo organizirati edukaciju i za predstavnike tih udruga kako bi oni mogli napisati pravilne projekte i programe, a kako bi ih komisija mogla evaluirati i završiti taj postupak“, kazao je Gudeljević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Postignut dogovor o prekidu generalnog štrajka u javnoj upravi

Mirsad Zahirović

Влада Дистрикта одобрила Нацрт закона о запошљавању и правима за вријеме незапослености

Radio Brčko

Влада Бчко дистрикта одржала редовно засједање

Radio Brčko