Brčko

Sjednica Skupštine Brčko distrikta naredne srijede

Predsjednici klubova zastupnika brčanskog Parlamenta na današnjem pripremnom sastanku utvrdili su prijedlog dnevnog reda za narednu devetu redovnu sjednicu koji obuhvata 22 tačke.

Među značajnijima je usvajanje izmjena i dopuna Zakona o obrazovanju kroz drugo čitanje, kao i potvrđivanje izmjena članova upravnih odbora u javnim preduzećima Brčko distrikta.

Zasjedanje je zakazano za narednu srijedu, 2. juna od 10 sati, a nakon što se elaboriraju preostale tačke s prethodnog redovnog zasjedanja.

Inače, predsjednici klubova zastupnika su se usaglasili da, izmjene i dopune Zakona o praznicima Distrikta, koje bi u drugom čitanju mogle biti na narednom zasjedanju, ipak ostanu za desetu redovnu sjednicu, kako bi se što kvalitetnije amandmanski moglo djelovati na izmjene pomenutog zakona.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button