RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Potpisan Memorandum o saradnji između Vlade, Skupštine i Privredne komore Brčko distrikta BiH

U Brčkom je danas potpisan Memorandum o saradnji između Vlade, Skupštine i Privredne komore Brčko distrikta. Memorandum su potpisali Esed Kadrić gradonačelnik BD BiH, Siniša Milić predsjednik Skupštine BD BiH i Dragan Đukić predsjednik Privredne komore BD BiH.

Ovaj Memorandumom predviđa regulisanje međusobnih prava i obaveza, stratešku ulogu i pravce zajedničkog djelovanja partnera potpisnika u oblasti stvaranja konkurentnije privrede Brčko distrikta BiH.

Neposredno pred potpisivanje ovog Memoranduma razgovarano je i o mjerama podrške privrednim subjektima od strane Vlade Brčko distrikta BiH.

“Mi smo danas formalizirali saradnju u ime institucija Brčko distrikta i Privredne komore. Izanalizirali sve mjere podrške privredi koje su predviđene zakonima i da li su one još uvijek povoljnije u odnosu na okruženje u zemlji i regionu. Sagledavali smo mogućnost da dodatno popravimo neka zakonska rješenja u oblasti poreske i  posticajne politike kako bi smo i dalje zadržali neku vrstu atraktivnosti ulaganja u Brčko distrikt”. istakao je  gradonačelnik Esed Kadrić.

Ovim Memorandumom Vlada Brčko distrikta se obavezala i da će dalje intezivno raditi na uspostavi industrijskih zona kako bi se dodatno animirali ulagači da investiraju svoja sredstva u Brčko distrikt.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić je naglasio da će i ovo zakonodavno tijelo primjenjujući odredbe iz ovog memoranduma buduće propise koji se budu donosili u parlamentu a koji se tiču privrede pripremati u komunikaciji sa privrednicima i Privrednom komorom.

“Osim potpisivanja Memoranduma, predstavnici Privredne komore su danas upoznali gradonačelnika i predsjednika Skupštine Brčko distrikta sa jednim veoma značajnim projektom kojeg realizuje ova asocijacija privrednika a radi se o projektu “Help Desk for business entities” finansiranog od strane Evropske unije i Vlade SR Njemačke u okviru EU 4 Business Recovery programa”, istakao je Dragan Đukić, predsjednik Komore.

Zajednički je zaključak svih potpisnika da je Memorandum koji je danas potpisan samo još jedna potvrda korektnog i zdravog pratnerskog odnosa poslovne zajednice u Brčkom i institucija  distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Vlada odobrila Zakon o javnoj imovini

Sanita Jerković Ibrahimović

Čelnici Vlade Brčko distrikta sa predstavnicom SIGMA/OECD razgovarali o reformi javne uprave

Radio Brčko

Брчко: Усаглашавање богатог програма за Дан дистрикта

Vladimir Matijević