Brčko

Активиран Кризни штаб Брчко дистрикта

Обуставља се рад обданишта и ауто - школа

Јутрос је на сједници Владе донијета одлука о активирању Кризног штаба и Одлука о проглашавању постојања угрожености становништва од епидемије заразне болести вируса корона.

Замјеник градоначелника Анто Домић рекао је да је шеф Одјељења за образовање задужен да од понедјељка, 16. марта, буде обустављен рад вртића и ауто-школа најмање на 15 дана.

“Дат је задатак Одјељењу за здравство и санитарној инспекцији да едукују запослене у тим објектима о начину редовног чишћења и дезинфекције површина и предмета који долазе у додир са великим бројем људи”, рекао је Домић.

Он је додао да је Влада дала сагласност за ангажовање додатног броја људи који ће радити на пословима дезинфекције школа и других јавних објеката, као и возила јавног превоза.

Домић је рекао да ће бити појачане мјере хигијене у близини јавних објеката.

Он је поручио грађанима, а посебно старијим особама и хроничним болесницима, да не иду у затворене јавне просторе гдје има много људи, да се што мање задржавају у маркетима, те да се избјегава кориштење дјечијих играоница.

“Влада Брчко дистритка већ је подузела бројне мјере, али то све мора бити боље”, истакао је Домић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button