RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Uskoro obuke za prijavljene na Program samozapošljavanja u poljoprivredi

Obuke iz oblasti poduzetništva za osobe koje su se prijavila na Javni poziv po Programu samozapošljavanja u poljoprivredi na području Brčko distrikta u 2023.godini održat će se u Omladinskom centru u razdoblju od 28.08. do 01.09. tekuće godine.

„Odjel za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Vlade Brčko distrikta raspisuje Program samozapošljavanja u poljoprivredi, čija je svrha potaknuti ljude da se bave poljoprivrednom djelatnošću, ali i stvoriti im uvjete za opstanak na selu. Po ovom Javnom pozivu jedna osoba može dobiti oko 20.000 KM“, kazao je Branko Brkić predstojnik Odsjeka za ruralni razvoj.

Obuke na koje su aplikanti dužni se odazvati, a koje će trajati pet dana, podrazumjevaju teorijsko i praktično osposobljavanje kandidata za pisanje biznis planova.

Nakon završetka obuka, aplikanti će biti osposobljeni da naprave biznis plan, koji je jedan od kriterija Javnog poziva, a Brkić dodaje kako im to u konačnici pomaže da ispune kriterije Javnoga poziva. Pored toga ima i određeni smisao da opravdava njihovu predviđenu djelatnost ili investiciju kako bi komisija koja ocjenjuje i rangira biznis planove dala zeleno svjetlo i odobrila dodjelu novčanih sredstava.

„Na ovaj Javni poziv apliciralo je 50 osoba sa aktivne liste evidencije Zavoda za zapošljavnje Brčko distrikta. Od toga dvije osobe su registrirale djelatnost na području Distrikta u ovoj godini, dok su tri osobe prošle obuke po Programima iz prethodne godine i oni nisu u obvezi prisustvovat istima“, kazao je Admir Galijatović šef Sektora za posredovanje pri zapošljavanju.

Napominjemo, kako će se obuke održati u prostorijma Omladinskog centra od 28.08 do 01.09 tekuće godine, u terminima od 16 do 18 sati, te da su svi koji su aplicirali na ovaj Javni poziv u obvezi pristupiti istima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Ovjera kartona lica sa evidencije Biroa rada od juče po starom sistemu

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: Od početka koronavirusa na Zavodu za zapošljavanje evidentirano još 220 ljudi

Sandra Živković

Брчко: Завод за запошљавање позива незапослене да се пријаве за обуке

Radio Brčko