RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Supervizor Scanlan prisustvovao Svečanoj akademiji povodom obilježavanja 19. godišnjice Policije

Supervizor Brčko Distrikta i prvi zamjenik visokog predstavnika Michael Scanlan završio je svoju dvodnevnu posjetu Distriktu, u okviru koje je sudjelovao na ceremoniji obilježavanja 19. godišnjice Policije Brčko Distrikta.

Supervizor Scanlan je pohvalio policijske snage Distrikta za njihov rad u službi zajednice, kao i za profesionalnost i izuzetnu koordinaciju sa drugim policijskim snagama koje djeluju preko administrativnih linija razgraničenja i međunarodnih granica kako bi se osiguralo efikasno provođenje policijskih zadataka i dužnosti. (http://www.ohr.int/?p=102124)

Tokom posjete Distriktu, supervizor Scanlan sastao se i sa predstavnicima nacionalnih manjina kako bi razgovarali o statusu provedbe Okvirne konvencije o zaštiti nacionalnih manjina u Brčkom, koju je BiH ratificirala 2000. godine. „Aktivno podržavanje nacionalnih manjina u ovoj zajednici nije samo čin dobre volje vlasti Distrikta nego i obaveza koja proizlazi iz Konvencije“, rekao je supervizor Skanlan.

U okviru susreta sa vjerskim vođama, sa ciljem diskusije o kritičnoj situaciji u pogledu masovnog odlaska mladih iz Distrikta, supervizor Scanlan se sastao sa protojerejem stavroforom Srpske pravoslavne crkve u Brčkom, Draganom Ćirkovićem. U jučerašnjem govoru, supervizor je odlazak mladih naveo kao prioritetni izazov za Distrikt koji se treba hitno rješavati.

U nastavku dijaloga sa ciljem što bržeg vraćanja na reformske aktivnosti u Brčko Distriktu u toku ove godine, supervizor Scanlan se sastao sa gradonačelnikom Distrikta Sinišom Milićem i predsjedavajućim Skupštine Esedom Kadrićem te njihovim zamjenicima Antom Domićem i Ivom Filipovićem.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Scanlan: U Brčkom bi na proljeće trebali biti vidljivi veliki reformski rezultati

Radio Brčko

Sarajevo: Supervizor za Brčko pozvao građane Brčkog da izađu na izbore 2. oktobra

Vladimir Matijević

Supervizor Skenlan: Obaveza mi je štititi interese Brčkog i kad je riječ o dionici auto-puteva kroz Distrikt

Admir Kadrić