RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Sutra svečana akademija povodom Dana nezavisnosti BiH

Brčansko udruženje građana „Stećak“ u suradnji s Koordinacijom boračkih udruženja Armije Republike BiH, povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, sutra organizira svečanu akademiju.

Organizatori akademije danas su upriličili konferenciju za medije, na kojoj su predstavili program obilježavanja Dana nezavisnosti BiH.

“Kroz svečanu akademiju pokušavamo poslati poruku zajedništva i dijaloga, kako bi se osvijetlili oni dijelovi ovog važnog datuma, koji često budu zanemareni ili pogrešno protumačeni . Kroz kulturni dio programa i referat prof. dr. Adnana Jahića iz Tuzle, želimo ukazati na to da prošlost postoji i da je ne možemo promijeniti. Svečana akademija treba da podsjeti na to kako trebamo razgovarati i da uvijek možemo naći dodirnu tačku”, rekao  je Osmić, te dodao da u kulturno-zabavnom dijelu programa nastupa Ansambl pjesama i igara BZK „Preporod“, te KUD iz Bijele.

Planirano je i prikazivanje dokumentarnog filma o proglašenju Dana nezavisnoti BiH.

O važnosti ovog datuma govorio je Avdija Banda, predstavnik Koordinacije boračkih udruženja ARBiH Brčko distrikta. 

“Prvi mart je veoma značajan za noviju istoriju BiH, jer je tog dana 66 posto građana ove države dalo svoj glas za nezavisnost BiH. Nakon toga je uslijedio rat s teškim posljedicama i borci su te posljedice najviše osjetili na svojoj koži. Ovom prilikom želim pozvati sve građane Brčko distrikta da zajedno obilježimo Dan nezavisnosti jer mi druge domovine nemamo”, poručio je Banda.

Svečana akademija će se održati sutra u Domu kulture u 19:30 minuta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Koncertom Šehanović Sarajlić i Huseinagić uveličan Dan nezavisnosti BiH u Londonu

Radio Brčko

Čestitka gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH

Radio Brčko

Brčko: Tradicionalni šahovski turnir u povodu Dana nezavisnosti BiH

Admir Kadrić