RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Dan nezavisnosti BiH građanima čestitalo Udruženje demobilisanih boraca A RBiH 1992-1995 u Brčko distriktu BiH

29. februara i 1. marta 1992. godine, od 63,6 posto građana Bosne i Hercegovine koji su izašli na referendum, njih 99,7 posto potvrdno je odgovorilo na referendumsko pitanje: “Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda Bosne i Hercegovine – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?”.

Zemlje članice Evropske zajednice priznale su Bosnu i Hercegovinu 6. aprila 1992. godine. Sjedinjene Američke Države to su učinile dan kasnije. Bosna i Hercegovina je 22. maja 1992. godine primljena u punopravno članstvo Ujedinjenih naroda, i tada počinje da se piše njena moderna, nezavisna historija. Bosanci i Hercegovci su takvu odluku morali odbraniti u godinama koje su uslijedile, ali nikada nisu odustali, nikada ustuknuli. Zahvaljujući tome, već skoro tri decenije obilježavamo i slavimo Dan nezavisnosti jedine nam domovine.

Udruženje demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine 1992-1995 u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine upućuje najiskrenije čestitke svima koji će Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine proslaviti i obilježiti i ovog 1. marta, dvadeset i devet godina od proglašenja nezavisnosti Bosne i Hercegovine, domovine svih onih koji je osjećaju svojom i koji se njome ponose.

Udruženje demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine 1992-1995
u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Koncertom Šehanović Sarajlić i Huseinagić uveličan Dan nezavisnosti BiH u Londonu

Radio Brčko

Brčko: Sutra svečana akademija povodom Dana nezavisnosti BiH

Radio Brčko

Brčko: “Stećak” najavio obilježavanje Dana nezavisnosti BiH

Mirsad Arnautović