RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Sve češći požari u naselju Prutače

U požaru, koji je prije dva dana zahvatio stambenu zgradu u izbjegličkom naselju  Prutače, dva stanu su izgorjela, vatra je zahvatila i treći dok je četvrti djelimično  oštećen.

Ljuban Ilić

U toku jedne godine u ovom naselju vatrogasci intervenišu po najmanje desetak puta zbog čestih požara na tamošnjim objektima za kolektivno stanovanje. Posljednji takav je zabilježen prije dva dana kada su vatrom bila zahvaćena četiri stana, a slična situacija  se zbila i krajem prošle godine.” Nakon intervencije brčanskih vatrogasaca, zaustavljeno je dalje širenje požara, ali je zabilježena velika materijalna šteta. Uzroci požara su  najčešće ljudski nemar i loša kvaliteta izvedenih građevinskih radova na objektima”, kazao je Ljuban Iljić, šef Odsijeka za zaštitu i spašavanje. U ovom posljednjem požaru, na svu sreću, nije bilo ljudskih žrtava nego je zabilježena  materijalna šteta. Iljić očekuje da će se otvaranjem Vatrogasnog doma baš u ovom naselju situacija bar malo poboljšati jer će vatrogasci moći brže intervenisati.

Podsjećamo da je na žalost, u posljednjih desetak godina, više lica izgubilo život u požarima u ovom naselju. Prvo je stradala jedna starica, potom 2010. godine mladić, a 2012. godine dvoipogodišnji dječak.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Појачан интензитет рада Професионалне ватрогасне јединице

Дражен Ристић

Do kraja godine u Prutačama sedam stambenih jedinica za romske obitelji

Sandra Živković

Порастом температура повећао се и број пожара у дистрикту

Дејана Крстић