RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Promovirana zbirka pjesama “Kako sam postao samoodrživ” Suvada Alagića

U okviru obilježavanja manifestacije povodom 19. godina Distrikta BiH, u organizaciji Književnog kluba „Pablo Neruda“ sinoć je u Brčkom održana promocija zbirke pjesama „Kako sam postao samoodrživ“, Suvada Alagića.

Recenzenti djela su Hadžem Hajdarević i Melika Pašalić, koja je sinoć pod moderatorskom palicom Borisa Marića, pored autora, predstavila ovo djelo.

“Zbirka obuhvata širok vremenski raspon i veliki broj motiva, a što se tiče forme, one su različite, od kraćih do pjesama u prozi. Suvad je u ovom djelu ostao autentičan i svoj. Zbirka je podijeljena u četiri ciklusa, od osamdesetih godina do postratnog perioda, ali zajedničko im je traganje za istinom i smislom života”, kazala je profesorica Pašalić.

Svevremene pjesme

S obzirom da iza sebe ima više objavljenih knjiga, prevedenih na nekoliko jezika, Alagić za ovo djelo kaže da je ono zapravo ostvarenje njegovih dječačkih snova, ali i pokušaj bijega iz okrutne stvarnosti u jednu ljepšu i opušteniju dimenziju.

“Čini mi se da je vrijeme učinilo, kritika i publika potvrdile, kako bi to bila knjiga kontinuiteta, odnosno ukoričeni pisani trag, koji će me nadživjeti. U svojim pedesetim godinama živim dječački san, tako da ne mislim odustajati od pisane riječi. Ova knjiga je za odrasle i traži posvećenost jer šalje mnogo poruka, ali i odgovora na pitanja koja svakog čovjeka zaokupljuju”, ističe autor, te dodaje da u pripremi ima nedovršen rukopis.

Alagićeva zbirka pjesama „Kako sam postao samoodrživ“ doživjela je drugo izdanje za našu zemlju i to pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U sklopu obilježavanja Dana Distrikta u Biblioteci održana promocija knjiga brčanskih pisaca

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: Večeras promocija knjige priča “Oteto vrijeme” Suvada Alagića

Radio Brčko

Uskoro u Brčkom projekcija kratkog filma “Zašto čitati”

Suvad Alagić