RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Šef brčanske Policije se sastao sa vršiocem dužnosti direktora Kancelarije za prevenciju korupcije

Šef Policije Brčko distrikta BiH, Goran Pisić održao je danas u zgradi Policije Brčko distrikta BiH sastanak sa v.d. direktora Kancelarije za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije Brčko distrikta BiH, Žarkom Ćosićem.

Tema razgovora tokom radnog sastanka odnosila se na definisanje principa saradnje između pomenutih institucija u svrhu što efikasnijeg rada i djelovanja u realizaciji ciljeva Kancelarije za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije, kao što su: „Prevencija korupcije, identifikovanje i eliminacija uzroka korupcije, kao i osiguravanje i unapređivanje pravnog okvira za prevenciju korupcije.”

Na sastanku je razgovarano i o potrebi potpisivanja Sporazuma o zajedničkom koordinacionom timu kojim bi se bliže uredili postupanje i saradnja između Kancelarije za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti na suzbijanju korupcije, Policije i Tužilaštva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Radenković i Dokić na sastanku sa ombudsmenom Mitrovićem

Radio Brčko

Brčko: Čelnici Vlade održali sastanak sa rezidentnom koordinatoricom UN u BiH

Radio Brčko

Brčko: Privredna komora poziva poljoprivrednike na sastanak, tema razgovora aktuelno stanje poskupljenja repromaterijala

Radio Brčko