Brčko

Brčko: U 2020. godini smanjen broj zahtjeva za izdavanje osobnih dokumenata

Obujam poslova u Pododjelu za osobne dokumente Vlade Brčko distrikta protekle godine značajno je smanjen u odnosu na godine ranije.

Predstojnik ovog pododjela Zlatko Jašarević ističe kako je razlog tome najvjerojatnije pojava pandemije koronavirusa koja je utjecala na obavljanje poslova te ograničila kretanje građana.

Prema podacima Pododjela, u odnosu na godinu ranije, u 2020. godini smanjen je broj izdavanja osobnih iskaznica, vozačkih dozvola te putnih isprava građanima Brčko distrikta.

„Prema izvješću o radu, u 2020. godini izdano je ukupno 4.300 osobnih iskaznica, 4.598 u regularnom i 252 putne isprave izdane u žurnom postupku, te 5.469 vozačkih dozvola“, rekao je Jašarević za Radio Brčko.

Prema Jašarevićevim riječima, smanjen je obujam posla i u gotovo svim ostalim segmentima poslovanja ovoga pododjela.

Pored ovoga, napomenuo je i kako u Pododjelu i dalje imaju značajan broj izrađenih osobnih dokumenata koje građani nisu preuzeli, a posebice građana koji žive u inozemstvu, te ih je ovim putem pozvao da to učine u što skorijem roku.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button