Brčko

Brčko: U izgradnji tri školske sale, četvrta se otvara sutra

Na području Brčko distrikta trenutno se u sklopu školskih objekata grade tri fiskulturne sale, radovi na četvrtoj započinju uskoro, dok će novoizgrađena sala u naselju Rašljani svečano biti otvorena sutra. Ukupna vrijednost svih ovih objekata iznosi više miliona maraka.

Odjeljenje za obrazovanje Vlade Brčko distrikta trenutno realizuje tri projekta izgradnje fiskulturnih sala za potrebe osnovnih i srednjih škola u Distiktu. Radi se o izuzetno značajnim kapitalnim projektima koji će po završetku u velikoj mjeri poboljšati izvođenje nastavnih i van nastavnih aktivnosti u pomenutim školama.

„Trenutno je u trećoj fazi izgradnje fiskulturna sala za potrebe područne Osnovne škole u Omerbegovači za šta je utrošeno oko 500 hiljada KM, za izgranju prve faze sale u područnoj školi na Brodu već je utrošeno 215 hiljada KM, a u izgranji je i fiskulturna sala srednje Poljoprivredno medicinske škole za šta je do sada utrošeno 140 hiljada maraka“, istakao je Zoran Bulatović, šef ovog odjeljenja.

Prije nekoliko dana potpisan je ugovor sa izvođačem radova za izgradnju fiskulturne sale u područnoj školi u Potočarima gdje je za prvu fazu izvojeno 200 hiljada maraka.

Bulatović je istakao kako se nada da će nedostajuća sredstva za ove projekte biti obezbijeđena u ovogodišnjem budžetu odnosno rebalansu budžeta.

U sklopu programa obilježavanja godišnjice Brčko distrikta sutra će u naselju Rašljani svečano biti otvorena novoizgrađena fiskulturna sala čija izgradnja je koštala 520 hiljada Konvertibilnih maraka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button