RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U izolaciji preko 600 osoba

Brčanska sanitarna inspekcija zaključno s 19. siječnja izdala je 7.871 rješenje o izolaciji i zdravstvenom nadzoru za građane Distrikta. Od toga, kaže glavna inspektorica Inspektorata Brko distrikta BiH Azijada Ibrahimović, u izolaciji je 684 osoba.

Prema posljednjim podacima Stožera za zaštitu i spašavanje izdano je blizu 160 rješenja o produženju izolacije, te 131 rješenja o prekidu izolacije.

Na pitanje da li se Brčaci ne pridržavaju rješenja o izolaciji, inspektorica Ibrahimović ističe da su prije nekoliko dana imali jedan takav slučaj, za koji je podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Osim pojačanih kontrola provođenja preporučenih mjera za sprječavanje širenja bolesti koronavirusa, Inspektorat Brčko distrikta trenutno radi na pojačanim kontrolama ugostiteljskih objekata, škola, javnog prijevoza, frizerskih i kozmetičkih salona.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

FBiH: Izdano ukupno 14.821 rješenje o 14-dnevnoj izolaciji

Radio Brčko

O slučaju u vezi s Novakom Đokovićem se konačno oglasio i ATP

Radio Brčko

Pad broja putnika na graničnim prijelazima

Sandra Živković