RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U Prvoj osnovnoj školi od danas jedno kompletno odjeljenje u izolaciji

U Prvoj osnovnoj školi, od danas je jedno kompletno odjeljenje učenika u izolaciji zbog zaraženosti virusom korona pet učenika, kako to i nalaže protokol Javnog zdravstva zbog prevencije. Već od ponedjeljka učenici ovog odjeljenja kojima ističe izolacija trebali bi se naći ponovo u školskim klupama.

Zoran Milunović

Pomoćnik direktora Prve osnovne škole Brčko distrikta Zoran Milunović kazao je da trenutno škola broji 1.673 učenika, a sem gradske, nastava se odvija u područnim školama u Ilićki, Donjem Breziku i Ražljevu, dok je devet odjeljenja izmješteno u prostor Gimnazije „Vaso Pelagić“.  

Milunović je za Radio Brčko potvrdio da je trenutno ukupno pozitivno 27 učenika, u izolaciji se nalazi 80, dok je 10-ak nastavnika pozitivno ili u izolaciji. Nastavni prosec se odvija tako da jedan nastavnik predaje u više škola, a angažuju se i predavači iz drugih škola. Milunović je napomenuo da u školi postoji epidemiološki tim koji se bavi praćenjem stanja pandemije, mjerama i prijedlozima o poboljšanju uslova za odvijanje nastave u školi.

Profesorica srpskog jezika i književnosti Vesna Rkman kazala je da u Prvoj osnovnoj školi postoji biblioteka sa oko 6.500 knjiga, od kojih oko 50 posto nije u školskoj lektiri. Rkman je kao važnu činjenicu, uz nabavku novih knjiga, navela digitalizaciju školske bibliteke koja je u toku. Očekivanja su da softver za digitalizaciju naslova knjiga u školskoj biblioteci u funkciji bude do kraja ove kalendarske godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Nove mjere Kriznog stožera dale dobre rezultate

Sandra Živković

U Brčkom danas registrovana dva nova slučaja zaraze virusom korona

Radio Brčko

Видео из Црне Горе о превентивним мјерама постао хит на друштвеним мрежама (Видео)

Radio Brčko