RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U organizaciji Voćnog kluba održan 3. po redu “Kobasica fest”

U organizaciji brčanskog „Voćnog kluba Brčko“ danas je na platou ispred robne kuće u centru grada sa početkom u 10 sati započela treća po redu privredno-turistička manifestacija pod nazivom „Kobasica fest“.

Svoje domaće proizvode od kobasice, kulena, sira, rakije i vina predstavilo je više od 20 izlagača iz svih dijelova BiH i susjedne Srbije.

Ovogodišnju manifestaciju „Kobasica fest“ otvorio je predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić. Prilikom obilaska sajma Milić je rekao da je ovo idealna prilika za izlagače da ostvare neposredan kontakt sa kupcima, te da se afirmišu mali proizvođači iz sektora prehrane.

„Budući da je ovo privredno-turistička manifestacija ovo je dobra prilika i za promociju Brčko distrikta, kao i za one koji se bave ovim poslovima da ostvare nove poslovne kontake ali i u jednom u širem smislu da afirmišemo upravo jedan ovakav način bavljenja prehranom“, dodao je Milić.

Savo Lukić koordinator ”Voćnog kluba” kaže da je ova manifestacija prerasla u tradiciju što je i bio jedan od ciljeva kada se počelo sa organizacijom prvog festivala “Kobasica fest”. Prema njegovim riječima Brčko nema registrovanog proizvođača mesnih proizvoda zbog čega ih ovim sajmom žele podstaknuti da nastave sa proizvodnjom.

„Zahvaljujući našim gostima domaći proizvođači imaju priliku upoznati se na koji način da prošire svoje kapacitete i resurse kako bi povećali proizvodnju i poboljšali kvalitet proizvoda. Nadam se da će ovi sajmovi dodatno podstkanuti i proizvođače i javnost da tradicija domaće proizvodnje opet bude na zavidnom nivou“, rekao je Lukić.

Većini izlagača proizvodnja i prodaja domaćih proizvoda jedini je izvor egzistencije, stoga su sajmovi poput „Kobasice fest“ nezaobilazna prilika da eksponiraju svoje proizvode, te dodatnom prodajom povećaju svoje prihode. Za zainteresovane građane Distrikta koji još uvijek nisu posjetili sajam, „Kobasica fest“ će trajat do večernjih sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Сутра традиционални Фестивал суџуке

Миљана Ђурђевић

Održan prvi Kobasica fest u Brčkom

Admir Kadrić

Voćni klub iz Brčkog započeo realizaciju projekta “Škola rakije”

Mirsad Arnautović